15 درصد تخفیف تورهای خارجی نوروز 1404!
راهنمای جامع سفر به ادرنه

استان ادرنه کجاست و چگونه به آنجا برویم؟

شما هم امتیاز بدهید!

به دنبال مقصدی هستید که در آن تاریخ کهن با طبیعت بکر عجین شده باشد؟ آیا مشتاقید سفری ماجراجویانه را تجربه کنید و به گوشه گوشه یک شهر تاریخی قدم بگذارید؟ اگر پاسخ شما مثبت است، «ادرنه» مقصد بعدی شما خواهد بود.

استان ادرنه کجاست؟

استان ادرنه، یکی از 3 استان ترکیه است که به طور کامل در بخش اروپایی این کشور قرار دارد. اگر بخواهیم دربارۀ موقعیت جغرافیایی آن سخن بگوییم، این استان از شرق همجوار، استان‌های «تکیرداغ» و «قرقلرایلی»، از جنوب‌شرقی با «شبه‌جزیره گالیپولی» در استان «چناق‌قلعه»، از شمال با کشور بلغارستان و از غرب با یونان مرز مشترک دارد.

اگر به دنبال سفر به منطقه‌ای هستید که در آن، هم از زیبایی‌های طبیعی منطقه لذت ببرید و در عین حال، با تاریخ و فرهنگ غنی تمدن آن آشنا شوید، استان ادرنه انتخاب بسیار مناسبی است.

تور استانبول

آب‌وهوای استان ادرنه چگونه است؟

آب‌وهوای استان ادرنه، مدیترانه‌ای است و تابستان‌هایی گرم‌وخشک و زمستان‌هایی مطبوع دارد. بهترین زمان سفر به استان ادرنه بستگی به سلیقۀ شما دارد. اما؛ بهار و پاییز، آب‌وهوای آن مطبوع و خنک است و میزان بارندگی بیشتری دارد، اگر به دنبال لذت‌بردن از هوای گرم‌تر هستید، فصل تابستان را انتخاب کنید.

سخنی کوتاه دربارۀ تاریخچه اردنه

ادرنه (Edirne) مرکز استان ادرنه، زمانی قلب تپنده دولت عثمانی بوده‌است. این شهر که به ترکی به آن «ادیرنه» می‌گویند، در شمال غربی ترکیه قرار دارد و توسط یکی از امپراتورهای روم به نام « هادریان دوم» بازسازی شد و به « هادریانوپولیس» شهرت یافت. با گذشت زمان و با فتح این منطقه توسط عثمانی‌ها، نام آن به ادرنه تغییر یافت. ادرنه در قرن چهاردهم به مدت 92 سال، پایتخت عثمانی‌ها بود و تا فتح استانبول، نقش موثری در سیاست و فرهنگ این امپراتوری داشت.

راهنمای سفر به استان ادرنه

شاید برایتان سوال پیش بیاید که چرا دربارۀ ادرنه صحبت می‌کنیم و این استان را به عنوان یک مقصد جذاب گردشگری معرفی می‌کنیم؟ با ما همراه باشید تا بیشتر دربارۀ این استان اطلاعات کسب کنید.

تاریخ غنی

شهر ادرنه ترکیه؛ تاریخی بسیار طولانی دارد و در طی سال‌ها میزبان تمدن‌های مختلف بوده است.

جاذبه‌های گردشگری متنوع شهر ادرنه

این شهر جاذبه‌های گردشگری بی‌شماری دارد که از جمله مهم‌ترین آن‌ها عبارت‌اند از:

1.     مسجد و مجموعه سلیمیه

این مجموعه یکی از بهترین یادگارهای معماری دورۀ عثمانی در ترکیه است. معمار این مجموعه دینی، «سنان» معمار رسمی پادشاهان عثمانی بوده‌است. این بنا به دستور «سلطان سلیم دوم» در قرن شانزدهم ساخته شد.

از جمله ویژگی‌های منحصر به فرد مسجد سلیمیه اردنه، گنبد بزرگ آن است که نزدیک 32 متر قطر و 43 متر ارتفاع دارد. این گنبد، یکی از بزرگ‌ترین گنبدهای جهان محسوب می‌شود.

ساخت این مجموعه که نمادی از هنر و معماری دورۀ عثمانی است، 7 سال زمان برده‌است و در سال 2011 میلادی از سوی یونسکو به عنوان میراث جهانی به ثبت رسید.

2.     پل رودخانه مریچ

«پل رودخانه مریچ» که به « پل مچیدیه» نیز شهرت دارد، یکی از شاهکارها و نمادهای تاریخی شهر اردنه است این بنا با 13 پایه در قرن نوزدهم توسط «سلطان محمود دوم» ساخته شده‌است. پل مچیدیه 263 متر طول و 7 متر عرض دارد و از سنگ و آجر ساخته شده‌است.

3.     موزه سلامت سلطان بایزید دوم

یکی دیگر از جاذبه‌های گردشگری استان ادرنه، «موزه سلامت سلطان بایزید دوم» است که در سال ۱۴۸۸ میلادی به دستور «سلطان بایزید دوم» ساخته شد. سلطان بایزید دوم، علاقۀ وافری به علم پزشکی داشت. به همین دلیل دستور ساخت این بیمارستان را داد که در زمان خود، در زمرۀ یکی از مجهزترین مراکز درمانی منطقه بوده‌است. این بنا که در گذشته به عنوان یک بیمارستان و مرکز درمانی مورد استفاده قرار می‌گرفته، امروزه تبدیل به موزه‌ای غنی از تاریخ پزشکی و معماری عثمانی شده‌است و از بخش‌های مختلف زیر تشکیل شده‌است:

  • بخش ابزارهای پزشکی
  • بخش نسخه‌های خطی
  • بخش داروسازی
  • بخش حمام

4.     ایستگاه قطار کارا آگاچ

«ایستگاه قطار کارا آگاچ» یکی از زیباترین بناهای تاریخی ترکیه است که در زمان سلطنت «عبدالحمید دوم» در قرن نوزدهم ساخته شده‌است. این ایستگاه، نقش مهمی در حمل و نقل و تجارت آن دوره داشته‌است. اما امروزه دیگر این جاذبۀ گردشگری استان ادرنه، در سیستم حمل‌ونقل ترکیه، کاربردی ندارد و از آن به عنوان یک بنای تاریخی و فرهنگی یاد می‌شود که در آن نمایشگاه، کنسرت و رویدادهای فرهنگی مختلف برگزار می‌شود. البته بخشی از آن نیز در دست، دانشکده هنرهای زیبا این شهر است.

5.     بازار بزرگ ادرنه (بازار علی پاشا)

یکی از زیباترین بازارهای سرپوشیده این شهر، «بازار بزرگ ادرنه» یا همان «بازار علی پاشا» است. این بازار تاریخی که در قلب شهر قرار دارد، به دستور علی پاشا، یکی از وزیران مشهور عثمانی و توسط معماری به نام « سینان» ساخته شده‌است. معماری آن به سبک معماری قرن چهارم بوده و 130 مغازه دارد. شما در بازار بزرگ ادرنه، می‌توانید ضمن لذت بردن از فضای پیرامونش، سوغاتی و صنایع دستی منطقه را نیز خریداری کنید.

6.     مسجد اوچ شرفلی

«مسجد اوچ شرفلی» یکی از مهم‌ترین و فوق‌العاده‎ترین مساجد تاریخی شهر ادرنه ترکیه است که در قرن پانزدهم میلادی و به دستور «سلطان مراد دوم» ساخته شده‌است. دلیل نام‌گذاری آن به «اوچ شرفلی»، وجود 3 بالکن در منارۀ اصلی مسجد است. لازم است همین جا نکته‌ای را با شما در میان بگذاریم، اوچ شرفلی در زبان ترکی، یعنی 3 بالکن.

البته این مسجد در کنار این مناره، 3 منارۀ دیگر نیز دارد. قطر گنبد اصلی آن حدود 24 متر است و زمانی‌که ساخته شد، بزرگ‌ترین گنبد مسجد در دورۀ عثمانی محسوب می‌شد. این بنا از سنگ مرمر بورگاس ساخته شده‌است.

7.     کنیسه ادرنه بویوک ادرنه

«کنیسه ادرنه بویوک» یکی از جذاب‌ترین و بزرگ‌ترین بناهای تاریخی دورۀ عثمانی است که در ادرنه قرار دارد. این بنا که به عنوان سومین عبادتگاه کنیسه بزرگ یهود در اروپا شناخته می‌شود، در سال 1492 میلادی در دوران امپراتوری عثمانی ساخته شد. کنیسه ادرنه بویوک تا سال 1983 میلادی به دلیل آنکه استفاده نمی‌شد، تبدیل به مخروبه‌ای شده‌بود. با این حال با تلاش یهودیان ترکیه در سال 1995 بازسازی و تمیم و درنهایت در سال 2015 افتتاح شده‌است.

 راه‌های دسترسی به شهر ادرنه ترکیه

3 راه دسترسی هوایی، زمینی و ریلی به شهر ادرنه وجود دارد که در ادامه به صورت جزییات به هرکدام از آن‌ها اشاره می‌کنیم:

1.     مسافرت هوایی

فرودگاه استانبول، نزدیک‌ترین فرودگاه به این شهر است. ترمینال ادرنه هرچند خارج از شهر قرار دارد، اما تعدادی مینی‌بوس وجود دارد که مردم را به صورت رایگان به شهر می‌آورد.

2.     مسافرت ریلی

از استانبول به مقصد ادرنه، قطار وجود دارد که می‌توان در حین سفر، از مناطق پیرامون آن نیز لذت برد.

3.     مسافرت زمینی با اتوبوس

اتوبوس‌های بین شهری متعددی از شهرهای بزرگ ترکیه مانند استانبول، آنکارا و ازمیر به سمت ادرنه حرکت می‌کنند. این روش، اقتصادی‌ترین گزینه برای مسافرت است.

سوغات استان ادرنه

استان ادرنه، سوغات متنوعی دارد از جمله آن‌ها می‌توان به سوغاتی‌های خوراکی همچون شیرینی‌های محلی مثا کادایف، تافا، هلبا، کوچکورمه و یا فرش‌های دست‌باف، کاشی‌کاری‌های بسیار منحصر‌به‌فرد و صابون‌های میوه‌ای شکل و جارو، اشاره کرد.

به مطالعه ادامه دهید: خانه قوام ‌ همه چیز درباره خانه تاریخی تهران

سخن آخر

استان ادرنه با تاریخ غنی، معماری بی‌نظیر و طبیعت بکرش، مقصدی ایده‌آل برای سفر است. اگر به دنبال سفری هستید که در آن هم از تاریخ و فرهنگ غنی لذت ببرید و هم از طبیعت بکر، ادرنه بهترین گزینه برای شماست. برای کسب اطلاعات بیشتر و روش سفر به این استان و شهر جذاب، با ما در آرندتور تماس بگیرید.



1403/08/11 | کد مطلب: 2265
شیوا هراتی

کلمات، بخش مهمی از دنیای من هستند. همیشه با خودم فکر می‌کنم، شاید معنای حضورم در این جهان بی‌پایان، سفر به دنیای کلمات باشد. من با واژه‌ها، زندگی می‌کنم. از زمانی‌که در مدرسه، نخستین انشای‌ زندگی‌ام را نوشتم، عاشق این حرفه شدم و در تمامی سال‌ها فعالیت در حوزه محتوا، دغدغه‌ام نوشتن به زبان ساده و روان، همچون اسمم بوده‌است.


لینک: https://arandtour.com/news.cfm?id=2265
  • به اشتراک بگذارید:

بحث و تبادل نظر
نظر دهید تعداد کاراکتر مانده: 300
انصراف
  • متن
  • نام
  • ایمیل