همه‌چیز درباره دوشنبه تاجیکستان

شما هم امتیاز بدهید!

دوشنبه ممکن است روز دیگری در هفته باشد یا شهری دیدنی، با کوه‌های باشکوه، دریاچه‌ها زیبا و مناظر سرسبز چشمگیر، حال و هوای این دوشنبه با دوشنبه‌های دیگر فرق دارد. در راهنمای سفر به دوشنبه  آژانس مسافرتی آرند تور قصد داریم اطلاعات لازم برای سفر به دوشنبه تاجیکستان را در اختیارتان بگذاریم.

اولین نکته‌ای که در راهنمای سفر به دوشنبه باید بدانید این است که دوشنبه تاجیکستان از لحاظ فرهنگی با ما مشترکات زیادی دارد و مهم‌تر آنکه گویش مردم دوشنبه، فارسی تاجیکی است و در گپ زدن با مردم خونگرم و مهمان‌نواز تاجیک با لهجه شیرینشان احساس در وطن بودن خواهید کرد.

جالب است بدانید شهر دوشنبه تاجیکستان به خاطر دوشنبه‌بازار تاریخی آن به این اسم نام‌گذاری شده است. این شهر تاریخ پر افت‌وخیزی داشته و مسیری طولانی برای توسعه و پیشرفت طی نموده است.

در راهنمای سفر به دوشنبه سفری می‌کنیم به پایتخت و بزرگ‌ترین شهر تاجیکستان که تمام روزهای هفته پر از زیبایی‌های هیجان‌انگیز است. با ما همراه باشید.

راهنمای سفر به دوشنبه: دوشنبه در یک نگاه

در این بخش از راهنمای سفر به دوشنبه نگاهی کلی میندازیم به سیما و منظر این شهر. دوشنبه تاجیکستان با مناطق روستایی پوشیده از مراتع سرسبز و کوه‌های پوشیده از برف که از مرکز شهر قابل‌مشاهده است، شهری جذاب و دیدنی است که در اطراف پارک‌ها، دریاچه‌ها و فواره‌ها ساخته‌شده است.

بلوار رودکی، خیابان مرکزی طولانی و پر از درخت آن هنوز مجموعه‌ای از ساختمان‌های نئوکلاسیک با رنگ‌های پاستلی دوران شوروی گذشته و نمادهای مدرن دولتی را در خود جای‌داده است.

مهم‌ترین این نمادها، مجسمه طلایی اسماعیل سامانی در میدان دوستی است که متعلق به قرن دهم است. این مجسمه تجسم حس رنسانسی است که در دوران کنونی در دوشنبه تاجیکستان به وجود آمده است.

در ماه‌های گرم‌تر، به‌راحتی می‌توانید چند روز به دوشنبه سفر کنید، در پارک‌ها قدم بزنید، از موزه‌ها دیدن کنید و در فضای آرام شهر استراحت کنید. دوشنبه تاجیکستان مانند مأمنی از آسایش و راحتی در کشوری زیبا است.

سفر به دوشنبه

راهنمای سفر به دوشنبه: تاریخچه

در راهنمای سفر به دوشنبه در این بخش می‌خواهیم نگاهی به تاریخ این شهر بیندازیم. هر چند قدمت دوشنبه تاجیکستان به قرن پنجم پیش از میلاد بازمی‌گردد؛ اما برای قرن‌ها، دوشنبه دهکده کشاورزی کوچکی در آسیای مرکزی بود که تا حد زیادی در سراسر جهان ناشناخته بود.

این اوضاع در سال 1929 با ورود راه‌آهن و تبدیل‌شدن دوشنبه به پایتخت جمهوری جدید شوروی تاجیکستان، تغییر کرد. قبل از فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی و جنگ داخلی در تاجیکستان که در سال 1992 آغاز شد و در سال 1997 پایان یافت، این شهر رشد صنعتی سریعی داشت و جمعیت آن به‌سرعت افزایش یافت.

در سال‌های بعد، کشور مسیر بازسازی و توسعه را طی کرد و دوره رنسانس آرامی را پشت سر گذاشت و از لحاظ گردشگری و توریسم رونق یافت. امروزه این شهر ترکیبی عالی از سنت و مدرنیته در معماری و طراحی است و از بهترین مقاصد سفر است.

بیشتر بخوانید: راهنمای کامل سفر به تاجیکستان

راهنمای سفر به دوشنبه: جاهای دیدنی

در این بخش از راهنمای سفر به دوشنبه ۱۰ تا از بهترین جاذبه‌های دیدنی شهر دوشنبه تاجیکستان را به شما معرفی می‌کنیم و موزه‌ها، بازارها، نمادهای شهری و پارک‌های مهمی را نام می‌بریم که در راهنمای سفر به دوشنبه بازدید از این جاذبه‌ها را نباید از دست بدهید.

موزه ملی

در راهنمای سفر به دوشنبه ابتدا از موزه ملی دوشنبه تاجیکستان بازدید می‌کنیم. این موزه که در سال 2013 افتتاح شد، ساختمانی مدرن و چشمگیر با سقف بیضی‌شکل و آتریومی بزرگ است؛ که شامل سه بخش اصلی تاریخ طبیعی، باستان‌شناسی و هنرهای زیبای معاصر می‌شود.

از جمله مهم‌ترین آثار در معرض نمایش در موزه ملی، نقاشی‌های دیواری از پنجیکنت باستان و مهراب چوبی (طاقچه نماز مسجد) نفیس قرن دهمی است که در نزدیکی ناحیه عینی یافت شده است.

از دیگر بخش‌های قابل‌توجه مجموعه این موزه بازسازی سایت صومعه بودائی آجینا-تپه متعلق به اوایل قرن هفتم و مجموعه‌ای جالب از هدایای به دولت، عمدتاً مدرن، از سراسر جهان است.

 بیرق

بیرق با ارتفاع ۱۶۵ متر، دومین میله پرچم بلند جهان است که به مناسبت بزرگداشت بیستمین سالگرد استقلال تاجیکستان در مرکز مجموعه مرکزی شهر دوشنبه تاجیکستان که از پارک‌ها، فواره‌ها و ساختمان‌های بزرگ جدید مدنی از جمله کاخ ملل تشکیل‌شده،‌ قرار دارد.

بیرق، رکورددار بلندترین میله پرچم جهان، بین سال‌های 2010 تا 2014 بود تا اینکه میله پرچم 170 متری جده آن را در جایگاه دوم قرار داد؛ اما هنوز هم افتخار شهری است که برخی از آن به‌عنوان پاریس آسیای مرکزی یاد می‌کنند و از مهم‌ترین نقاط شهر است که در راهنمای سفر به دوشنبه بازدید از آن پیشنهاد می‌شود.

موزه قوم‌نگاری

اگر شما هم عاشق صنایع‌دستی به‌خصوص لباس‌های سنتی هستید این جاذبه در راهنمای سفر به دوشنبه برای شما است. موزه کوچک قوم‌نگاری مجموعه‌ای مشابه موزه ملی آثار باستانی دوشنبه تاجیکستان دارد و مجموعه‌ای نفیس از لباس‌های سنتی تاجیک و برخی جواهرات میناکاری شده زیبا را به نمایش می‌گذارد.

اما جواهر واقعی این مجموعه، نمونه‌هایی از پارچه‌های ابریشمی راه‌راه عمودی است که به «اطلس» معروف هستند. پارچه‌ای گران‌بها که هنوز هم جنس لباس زنان تاجیکستانی در مناسبت‌های خاص است.

صنعت ابریشم و پنبه بافی تاجیکستان شهرت و قدمت دیرینه‌ای دارد. عمدتاً در منطقه قراتوگ و به‌طور سنتی توسط مردان بسیار ماهرانه تولید می‌شده اما متأسفانه به دلیل واردات پارچه‌های تولید انبوه غیر اصل با قیمت ارزان، رو به نابودی است.

موزه گورمیج

اگر شما هم اهل موسیقی هستید و از موسیقی سنتی لذت می‌برید این بخش از راهنمای سفر به دوشنبه برای شماست. در موزه گورمیج مجموعه‌ای گران‌بها از آلات موسیقی عتیقه از سراسر آسیای مرکزی گردآوری‌شده‌اند و در این موزه دیدنی در دوشنبه تاجیکستان به معرض نمایش گذاشته‌شده‌اند.

جمع‌آوری این مجموعه بیش از 20 سال طول کشیده. هنگامی‌که مالک اصلی بنای موزه (نوازنده‌ای مشهور) در سال 2003 درگذشت، خانواده او به سنت ساختن و اجرای موسیقی در سه اتاق تاریک موزه ادامه دادند.

کنسرت‌هایی که در اینجا برگزار می‌شوند معمولاً برنامه ثابتی ندارند اما ساعت ۵ بعدازظهر شنبه‌های تابستان زمانی است که شانس بیشتری برای شرکت در کنسرت پیدا خواهید کرد.

ساختمان کانون نویسندگان

گذشته ایرانی تاجیکستان در نمای ساختمان اتحادیه نویسندگان در دوشنبه تاجیکستان به تصویر کشیده شده است. مزین به مجسمه‌های سنگی صدرالدین عینی، عمر خیام، فردوسی و دیگر نویسندگان پانتئون ایرانی، نشان از ارج نهادن شاعران ایرانی دارد و بازدید از آن در راهنمای سفر به دوشنبه برای علاقه‌مندان به شعر و ادب فارسی لذت‌بخش است.

مجسمه اسماعیل سامانی

این مجسمه از چشمگیرترین بناهای یادمانی در دوشنبه تاجیکستان است. اسماعیل سامانی بنیان‌گذار سلسله سامانیان در قرن دهم است. در راهنمای سفر به دوشنبه از این اثر با طراحی آرت دکو، پوشش طلایی بنا و موقعیت برجسته آن در میدان دوستی دیدن کنید که یک نقطه ملاقات کلیدی در شهر است.

راهنمای سفر به دوشنبه

مجسمه رودکی

در کنار قوسی چشمگیر از موزاییک آبی، ارجمندترین شاعر کشور، رودکی، در اینجا در قلب پارک مرکزی شهر دوشنبه تاجیکستان مورد تجلیل قرار گرفته است. اگر اهل شعر و ادب هستید، این جاذبه در راهنمای سفر به دوشنبه برای شماست.

مردم تاجیک به شما خواهند گفت که علاوه بر قرآن، یک جلد کتاب اشعار رودکی او از متداول‌ترین دارایی‌های در تمامی خانه‌های مردم در سراسر این سرزمین است.

جانمایی مجسمه رودکی در باغ گل رز برای این شاعر بزرگ قرن نهم مناسب است که در شعرهایش اندیشیدن فلسفی درباره جهان طبیعی را جشن می‌گرفت.

دوشنبه تاجیکستان

بازار سبز

در راهنمای سفر به دوشنبه سری به بازار شلوغ و رنگارنگ شاه منصور ضربان قلب تجارت دوشنبه تاجیکستان می‌زنیم. مکانی که در آن زندگی محلی در شهر را تجربه خواهید کرد. این بازار بهترین مکان برای تهیه خوراکی‌های مسافرتی از میوه خشک گرفته تا کیمچی کره‌ای است.

بیشتر بخوانید: جاهای دیدنی تاجیکستان که نباید از دست بدهید

باغ گیاه‌شناسی

باغ‌ گیاه‌شناسی وسیع دوشنبه تاجیکستان، با دروازه‌ای الهام گرفته از معماری تخت جمشید، مجموعه‌ای زیبا از درختان برگ‌ریز قدیمی را در خود جای‌داده است و سایه ساری لذت‌بخش در فصل گرما است.

این مکان در راهنمای سفر به دوشنبه موردعلاقه زوج‌های جوان و خانواده‌ها است که در آن قدم می‌زنند. همچنین دارای یک سری وسایل ورزشی و ایستگاه‌های بدنسازی است که بسیاری از آن‌ها برای کودکان طراحی‌شده‌اند.

بازدید از این پارک در بعدازظهرهای شنبه که در آلاچیق‌های چوبی موسیقی محلی اجرا می‌شود پیشنهاد می‌شود.

پارک پیروزی

در راهنمای سفر به دوشنبه برای قدم زدن و تماشای بهترین چشم‌اندازها به شهر دوشنبه تاجیکستان، از این پارک بالای تپه دیدن کنید. در این پارک یک بنای یادبود نگهداری شده از جنگ جهانی دوم قرار دارد و چایخانه‌ای که در آن انواع نوشیدنی (از جمله آبجو) فروخته می‌شود.

نشستن در یکی از باغچه‌های سرسبز برای تماشای غروب خورشید یک سرگرمی رایج در این مکان است. با تله‌کابین و تاکسی می‌توانید به‌راحتی به پارک پیروزی برسید.

راهنمای سفر به دوشنبه: جاهای دیدنی اطراف شهر

در این بخش از راهنمای سفر به دوشنبه سری به‌جاهای دیدنی اطراف شهر دوشنبه تاجیکستان می‌زنیم. جاذبه‌های تاریخی و طبیعی که در سفر خود به این شهر می‌توانید از آن‌ها بازدید کنید. اگر دوست دارید ببینید مردم شهر دوشنبه آخر هفته‌ها وقتی می‌خواهند از شهر و شلوغی آن فاصله بگیرند به کجاها می‌روند، این قسمت راهنمای سفر به دوشنبه برای شما است.

قلعه تاریخی حصار

قلعه حصار در راهنمای سفر به دوشنبه از جاذبه‌های گردشگری محبوب در نزدیکی دوشنبه تاجیکستان است. این قلعه در 30 کیلومتری غرب دوشنبه (7 کیلومتری شهر حصار) قرار دارد. در واقع، تنها چیزی از قلعه که از حمله روسیه در سال 1924 جان سالم به دربرده دو برج دروازه آن است.

تصویر این قلعه بر روی اسکناس‌های 20 سامانی تاجیکستان حک‌شده است. اگر از این جاذبه در سفر خود به دوشنبه تاجیکستان بازدید کردید. حتماً از موزه کوچک مجموعه دیدن کنید. قلعه حصار در راهنمای سفر به دوشنبه از جاهایی است که دیدنش را به‌هیچ‌وجه نباید از دست بدهید.

سد نارک

در راهنمای سفر به دوشنبه از سد نارک با ارتفاع 300 متر از مرتفع‌ترین سدهای جهان که بر روی رودخانه وخش در تاجیکستان در نزدیکی مرز با افغانستان قرار دارد، دیدن کنید. این سد در تنگه‌ای عمیق در امتداد رودخانه وخش در حدود ۸۰ کیلومتری جنوب شرقی دوشنبه تاجیکستان واقع‌شده است.

می‌توانید در هتل بالای سد یا هتل‌های شناوری مانند آکواکلاب که روی آب نیلگون درخشان دریاچه ساخته‌شده‌اند، یک شب اقامت کنید. ماهیگیری، قایق‌سواری، پیاده‌روی و کوهنوردی در اطراف دریاچه از جمله فعالیت‌های جذابی است که در اینجا امکان‌پذیر است.

دریاچه وارزوب و آبشار گوسگرف

دریاچه وارزوب در ۳۰ کیلومتری شمال دوشنبه تاجیکستان و در امتداد دره وارزوب قرار دارد که حدود نیم ساعت با ماشین از شهر فاصله دارد. کل این مسیر پر از چایخانه‌ها و رستوران‌های کوچک کنار رودخانه است که به‌خصوص در تابستان‌ها بسیار شلوغ می‌شود. این مکان در راهنمای سفر به دوشنبه جایی دلپذیر برای پیک‌نیک، قدم زدن در اطراف دریاچه یا چرت زدن بر روی تخت چایخانه‌ها است.

در نزدیکی دریاچه وارزوب آبشار ۳۰ متری گوسگرف قرار دارد که از چشمگیرترین آبشارهای دره وارزوب است که یک مسیر پیاده‌روی (8 کیلومتر، دو تا سه ساعت) به سمت غرب در امتداد دره به آن منتهی می‌شود و مکانی لذت‌بخش برای پیک‌نیک تابستانی است.

سخن ‌آخر

دوشنبه تاجیکستان از زیباترین شهرهای آسیای مرکزی با کاخ‌های طلاکاری شده، پارک‌های سرسبز و نماهای نئوکلاسیک از مقاصد جذاب گردشگری است. در راهنمای سفر به دوشنبه کمی از تاریخ این شهر گفتیم و جاذبه‌های گردشگری دیدنی داخل شهر و اطراف آن را به‌طور مختصر و اجمالی به شما معرفی کردیم، امیدواریم این راهنمای سفر به دوشنبه تاجیکستان شما را در تور تاجیکستان همراهی کند تا سفری خوش و به‌یادماندنی برای خود رقم بزنید.



1401/12/04 | کد مطلب: 1450
برچسب‌ها: جاهای دیدنی
صدف صبوری


  • به اشتراک بگذارید:

تور مرتبط با این موضوع کدام است؟
بحث و تبادل نظر
نظر دهید تعداد کاراکتر مانده: 300
انصراف
  • متن
  • نام
  • ایمیل