تور هند

دهلی آگرا جیپور (مثلث طلایی)
22 رای شما هم امتیاز بدهید!
  • دور هند (دهلی آگرا جیپور گوا)
    • هزینه سفر به زودی اعلام می‌گردد.
    • همه روزه
    جزئیات سفر
  • هند نوروز 1402 (دهلی+آگرا+جیپور)
    • از 600 دلار
    • همه روزه
    جزئیات سفر

کشور هندوستان

هند یا هندوستان با نام رسمی جمهوری هند کشوری در جنوب آسیا است که پایتخت آن دهلی نو است. هندوستان از شمال باختری با پاکستان، از شمال با چین، بوتان، نپال و تبت؛ و از شمال خاوری با برمه و بنگلادش همسایه‌ است. بیشتر سرزمین هندوستان پست و هموار است و رشته‌کوه هیمالیا که در شمال کشور قرار دارد باعث شده‌است که رطوبت و ابرهای باران‌زا به شمال آسیا نفوذ نکند و در نتیجه هند کشوری پرباران و مرطوب و دارای خاک بسیار حاصلخیز و طبیعتی چشم نواز است است. این امر باعث شده‌ است که هند بتواند جمعیت بسیاری را در خود جای دهد. هندوستان دارای تاریخ و فرهنگ بسیار کهن و پرباری است که به 3000 سال پیش از میلاد می‌رسد. هندوستان سرزمین نژادها، زبان‌ها، آیین‌ها، و فرهنگ‌های فراوان و گوناگون می‌باشد. در هند صدها زبان و هزاران گویش و لهجه وجود دارد. علاوه بر دو زبان هندی و انگلیسی که در قانون اساسی این کشور زبان رسمی اعلام شده‌است، 22 زبان دیگر در یک یا چند ایالت موقعیت زبان رسمی را دارند. هند دومین کشور پرجمعیت دنیا می باشد و نزدیک به یک ششم جمعیت جهان را در خود جای داده‌ است، تنوع نژادی، فرهنگی، زبانی و مذهبی به این کشور چشم اندازی شگرف از همزیستی مسالمت آمیز میان اعتقادات گوناگون بخشیده‌است. بهترین زمان سفر با تور هند، پاییز و زمستان است.

دهلی

شهر دهلی در ناحیه مرکزی نیمه شمالی هند و در ساحل غربی رود یامونا واقع شده است. دهلی نو یکی از سه شهر بزرگ هند است که پایتخت ملی این کشور به شمار می رود.

این شهر دارای پنج هزار سال قدمت است و آثار دوران تمدن موهنجودارو و یا دره رود سند در آن یافت شده است.

بسیاری ریشه نام دهلی را در واژه فارسی دهلیز می دانند.

بعضی ها نیز بر این باورند که واژه دهلی تحریف شده نام راجا دهیلو از پادشاهان هند است. اهالی ساکن این شهر را امروزه دهلیتیس می نامند.

دهلی اولین پایتخت حکومت مسلمانان از قرن 12 تا 19 میلادی بوده و در طی قرون متمادی جنگها و ویرانیهای فراوانی را به خود دیده است که از مهمترین آنها حمله تیمور و نادر شاه به این شهر را می توان نام برد.تخت طاووس و الماس معروف دریای نور از غنائم با ارزشی است که از این شهر به ایران منتقل شده است.

اولین جنگ برای استقلال سرزمین هند در سال 1875 در شهر دهلی به وقوع پیوست.

انگلیسی ها در سال 1911 مرکز حکومت خود را از کلکته به این شهر انتقال دادند.

طراحی و احداث دهلی نو بلافاصله پس از استقرار حکومت انگلیسی ها توسط یک معمار برجسته انگلیسی به نام (ادوین لوتینز) در جنوب دهلی آغاز گردید.

دهلی نو پس از استقلال به عنوان پایتخت هند معرفی شد.

دهلی قدیمی ترین ناحیه مسکونی جهان به شمار می رود که تا کنون همواره مسکون بوده است.

این شهر آمیخته ای است از جامعه سنتی، مدرن و نمودی است از اجتماع مذاهب، قومیت ها و فرهنگ های مختلف.

دهلی یک شهر پر جمعیت با 1483 کیلومتر مربع وسعت و حدود 17 میلیون نفر جمعیت به عنوان تنها شهر بزرگ ایالت دهلی است. ایالت دهلی از طرف شرق به ایالت اوتارپرادش، از طرف شمال، غرب و جنوب به ایالت هاریانا محدود می گردد و تماما بر روی جلگه رود گنگ واقع است.

دهلی دارای سه فصل آب و هوایی شامل 1_ فصل باران موسمی از اول ماه ژوئن به مدت 4 ماه، 2_فصل سرما از اول ماه نوامبر به مدت 4 ماه و فصل گرما از اواسط ماه مارس به مدت 4 ماه می باشد.

در کلان شهر دهلی اماکن تاریخی و گردشگری زیادی وجود دارد از جمله مهمترین آنها می توان به قلعه سرخ، مسجد جامع دهلی، آرامگاه همایون درگاه حضرت نظام الدین، قطب منار، بنای یاد بود مهاتما گاندی، دروازه هند، جنتر منتر، آرامگاه صفدر جنگ، آرامگاه خان خانان، بازار چندی چوک، قلعه تغلق آباد، فیروز شاه کتلا و معبد آکشاردام اشاره کرد.

قلعه سرخ (رد فورت)

قلعه سرخ یکی از تماشایی ترین جاهای هند است که در دهلی قرار دارد.

قلعه ای اسرار آمیز و بسیار بزرگ که از خاک سرخ و به دستور شاه جهان، امپراتور سلسله ی گور کانیان هند ساخته شده است.

شاه جهان همان کسی است که تاج محل را نیز در آگرا ساخت و پس از آن به خاطر انتقال قدرتش به دهلی دستور طراحی این قلعه را در شهر جدید صادر کرد.

ساخت آن 9 سال به طول انجامید و در سال 1648 تکمیل شد. در قلعه ی سرخ چندین دیوان، دروازه، تالار و باغ وجود دارد.

قلعه سرخ یا رد فورت بزرگترین مرکز جلب گردشگران در شهر دهلی پایتخت هندوستان است.

لال در زبان هندی به معنی قرمز است. این قلعه در کنار رود یامونا قرار دارد و به شکل هشت ضلعی نا منظمی است که به وسیله دیواری از سنگهای قرمز رنگ به طول 2/5 کیلومتر و ارتفاع 16 تا 33 متر محصور گشته است.

آرامگاه همایون

آرامگاه همایون یا (همایون تمب) مشهور به نصیر الدین که دومین پادشاه امپراتوری مغولی یا گورکانیان هند بود.

این مقبره در منطقه نظام الدین و در مرکز شهر دهلی قرار دارد. همایون پس از پانزده سال که در دربار ایران پناهنده بود به کمک شاه طهماسب اول به کشورش بازگشت و به طور ناگهانی پس از چند ماه از دنیا رفت.

این آرامگاه با شکوه به دستور همسر وی حمیده بانو بیگم که در ایران با معماری ایرانی آشنا شده بود ساخته شد.

کار ساخت این بنا در سال 1562 آغاز و هشت سال به طول انجامید. این بنا مربوط به قرن شانزدهم میلادی است و از جاذبه های گردشگری پایتخت هند به حساب می آید.

آرامگاه همایون اولین باغ ایرانی ساخته شده در شبه قاره هند است.

تاثیر معماری ایرانیر به بهترین وجه در بنای آرامگاه همایون مشهود است.

این بنا که یکی از ایرانی ترین بنا های هند است دارای کاشی کاری مختلط و ترکیب پیچیده شاه نشین های قوسی شکل و گنبد های باریک است. این مقبره عظیم با سنگ سرخ تزیین و باغ آن کاملا شبیه چهار باغ اصفهان است.

مسجد جامع دهلی

مسجد جامع دهلی یا جامع مسجد که در گذشته به نام (مسجد جهان نما) شهرت داشته از بزرگترین مساجد هندوستان و از با شکوهترین مساجد در جهان اسلام است. این بنا به دستور شاه جهان سازنده تاج محل در سال 1656 میلادی ساخته شده است. این مسجد که روبه روی قلعه سرخ در قسمت دهلی قدیم قرار دارد،

یکی از مراکز مهم مسلمانان هند به شمار می رود. محوطه خارجی این مسجد می تواند بیش از 25 هزار نمازگزار را در خود جای دهد و از جمله اشیاء باستانی که در این مسجد نگهداری می شود، قرآنی است که روی پوست آهو نوشته شده است.

برای ساخت این مسجد 5000 کارگر به مدت بیش از 6 سال کارکرده اند. سقف این مسجد دارای سه گنبد است که روی آنها با مرمرهای سیاه و سفید تزیین شده است.

دو مناره این مسجد دارای 40 متر ارتفاع هستند. همچنین این مسجد دارای دو محراب با شکوه و حیاط وسیعی است که تحسین هر بیننده ای را برمی انگیزد.

دروازه هند (دهلی)

دروازه هند یکی دیگر از بنا های معروف دهلی و بنای یادبود ملی هند است.

این بنای با شکوه با ارتفاع 42 متر در محوطه ای باز و نزدیک به کاخ ریاست جمهوری هند توسط معمار انگلیسی سر ادوین لیتینز در سال 1931 میلادی ساخته شده است. در واقع یادبودی است برای 90 هزار سرباز هندی که در جنگ جهانی اول کشته شده اند و نام این سربازان بر دیوار های این بنا حک شده است

آگرا

آگرا شهری در سواحل رودخانه یامونا در شمال هند است و سومین شهر بزرگ ایالت اوتار پرادش در کشور هندوستان می باشد.

شهر آگرا معروفیت خود را در بین سال های 1526 تا 1658 یعنی زمانی که پایتخت امپراتوران مغول بود بدست آورد و بخاطر ساختمان های بسیاری که از دوره مغول و به سبک مغولی در آن به جا مانده از جمله تاج محل، محبوبیت خود را حفظ کرده است.

نام آگرا به شکل (آگرهبانا) نخستین بار در کتاب حماسی ماهابهاراتا آمده و معنا شناسان آن را (پردیس) یا (بهشت) معرفی کرده اند. در قرن های 16 یا 17 میلادی آگرا به راستی مثالی از پردیس در روی زمین شده بود. آگرا در زمان حکومت اکبر جهانگیر و شاه جهان اهمیت زیادی یافت. این شهر پایتخت حکومت اکبر پادشاه بزرگ امپراتوری مغولی هند یا گورکانیان بوده ودر آن زمان تبدیل به مرکز هنر، فرهنگ تجارت و یادگیری کشور پهناور هندوستان گردید. از این رو در گذشته این شهر را اکبرآباد می نامیدند..

آگرا در سده 16 میلادی توسط سکندر لودهی (سلطان دهلی از دودمان لودهی متوفی به سال 1517) کشف شد. سپس بابر موسس سلسله امپراتوری مغولی هند برای مدتی در آگرا ماند و ساخت باغ هایی چهار گوش به سبک باغ های ایرانی را در آنجا مرسوم کرد.

اکبر در این شهر قلعه آگرا را ساخت و جهانگیر آن را با کاخ ها و باغ های بسیار زیبا مزین کرد. همچنین شاه جهان با ساخت تاج محل شهرتی عالمگیر برای این شهر به ارمغان آورد. هم اکنون این شهر از مراکز گردشگری هند به شمار می رود.

مساحت آگرا 800/1 کیلومتر مربع و جمعیت آن بیش از 000/700/1 نفر می باشد. وضعیت کلی آب و هوای شهر آگرا می توان گفت بهترین آب و هوا را از اکتبر تا مارس دارد و در تابستان هوا حدودا بین 22 تا 45 درجه و زمستان 4 تا 31 درجه است.

از مراکز تاریخی و دیدنی منطقه آگرا می توان تاج محل، بنای یادبود ملکه ایرانی تبار (ممتاز) که در سال 1648 میلادی ساخته شده، قلعه آگرا که به حصار سرخ و لعل قلعه نیز مشهور است، فاتح پور سیکری (شهر پیروزی)، سیکاندرا (آرامگاه جلال الدین محمد اکبر) آرامگاه اعتمادالدوله که ملکه نور جهان برای پدر خود که صدر اعظم دربار جهانگیر بود ساخت، مسجد جامع آگرا، چینی کا روضه، باغ رام، سوامی باغ صمد، آرامگاه مریم یکی از زنان اکبر و باغ مهتاب را نام برد.

تاج محل

تاج محل یکی از عجایب هفتگانه جهان نزدیک به 4 قرن پیش، توسط شاه جهان نوه اکبر شاه برای ابزار عشق به همسر از دست رفته خود که یک شهبانوی ایرانی بوده در ایالت اوتارپرادش نزدیک به رود پر آب یمونا یا جمنا بنا شده است.

مورخان تاریخ معماری تاج محل را زیبا ترین بنای جهان دانسته اند، ترکیبی از معماری شهرهای گوناگون ایران قدیم در یک مجموعه متخصصان تاریخ هنر معتقدند که بی گمان خود شاه جهان یکی از مهندسان و طراحان تاج محل بوده است. اما چند تن از معماران و صنعتگران اصلی آن ایرانی بوده اند. از ویژگی های آشکار و زیبای تاج محل سپیدی بنا و ساخت آن از مرمر در دوره ای که استفاده از سنگ سرخ بسیار رواج داشته است، می باشد. گنبد امرودی یا پیازی شکل سپید در زمینه تیره آسمان و اطراف بر خط افق از دور به ماهی تمام می ماند.

امروزه تاج محل ملقب به جواهر معماری اسلامی است و همه مسلمانان جهان تجلی روح جهان بینی خود را در قالب معماری در محلی می بینند که ساخته دست معماران ایرانی و نشانه پیوند ایران و هند است و به قول جواهر لعل نهرو، جان ایرانی است در کالبد هندی.

تاج محل سالانه تا بیش از 4 میلیون بازدید کننده دارد. برای بازدید از آن نمی توان با کفش وارد شد، بازدید کنندگان یا با پای برهنه قدم می زنند یا پوششی یکبار مصرف بر پاپوش ها می کشند تا غبار قدم هایشان بر ساحت تاج محل ننشیند.

تاج محل هر روز از 6 صبح تا 7 شب برای بازدید باز است اما جمعه ها از 12 تا 2 بعد از ظهر در مسجد آن نماز جمعه خوانده می شود و اختصاص به نماز گزاران دارد.

قلعه آگرا (حصار سرخ)

قلعه آگرا در قرن شانزدهم و به دست اکبر شاه پادشاه مغول در ناحیه آگرای هندوستان بنا شده است.

این قلعه تاریخی که با مسجد و قصرهای زیبا و مجلل ساخته شده از سال 1983 در فهرست میراث جهانی یونسکو ثبت شده است.

قلعه آگرا در 2/5 کیلومتری شمال غربی دیگر بنای تاریخی مشهور هند تاج محل قرار دارد.

قلعه آگرا از نظر تاریخ معماری واجد ارزش بسیاری است چراکه برخی از جالب ترین آمیزه های معماری هند و معماری اسلامی- ایرانی را می توان در آن مشاهده کرد. در واقع بسیاری از تزئینات و کاشی کاری های عمارت های قلعه آگرا کاملا منطبق با اصول معماری اسلامی_ ایرانی ساخته شده اند، اما روی آنها به جای خطوط اسلیمی و خطاطی اژدها، فیل و پرندگان نقش شده اند.

قلعه آگرا به شکل یک هلال است و توسط دیوارهایی از سنگ ماسه سرخ رنگ به ارتفاع 21 متر و به طول 2/4 کیلومتر محصور شده است.

همچنین اطراف دیوارها خندقی وجود دارد که به رودخانه یامونا متصل است.

سیکاندرا

سیکاندرا آرامگاه جلال الدین محمد اکبر سومین و بزرگترین پادشاه سلسله گورکانیان هند است. این بنا با ماسه سنگ قرمز ساخته شده و با مرمر جواهر نشان شده است. اکبر به این رنگ از سنگ بسیار علاقه داشت و اغلب بناهای ساخته شده در زمان او با این مصالح ساخته شده است.

مقبره اعتماد الدوله

این بنای تاریخی زیبا در 5 کیلومتری مقابل رودخانه یامونا قرار گرفته است. این بنا مقبره میرزا غیا الدوله بگ پدر ملکه نور جهان و صدر اعظم دربار جهانگیر می باشد که توسط ملکه نور جهان برای پدر خود ساخته شده است. این مقبره اولین بنای مغولی است که از سنگهای قیمتی مرمر ساخته شده است.

فاتح پور سیکری (شهر پیروزی)

فاتح پور سیکری به معنی (شهر پیروزی) توسط اکبر سومین پادشاه مغول هند در سال 1570 در نزدیکی آگرا ساخته شده است.

بخش تاریخی شهر بسیار زیبای فاتح پور سیکری به دو قسمت سیکری که کاخ پادشاهی بود و فاتح پور که مسجد جامع بود تقسیم شده است.

تالار شنوندگان، مکان ها و مسجد ها هنوز هم کاملا سالم و در وضعیت مطلوب هستند که از جمله می توان پنج محل و بلند دروازه را نام برد.

در محوطه مسجد جامع، آرامگاه شیخ سلیم چشتی واقع است و در واقع اکبر شاه گورکانی شهر فاتح پور سیکری را به خاطر همین صوفی معروف مکتب چیستی هند پایه گذاشته بود.

جیپور

جیپور معروف به شهر صورتی از شهر های تاریخی هندوستان و مرکز ایالت راجستان است. شهر جیپور در شمال غربی کشور هند قرار دارد.

این شهر یکی از زیبا ترین ایالت های هندوستان می باشد. کلمه جیپور در لغت به معنای پیروزی می باشد. این شهر حدود 220 کیلومتر از دهلی فاصله دارد و در سال 1727 توسط مهاراجه سوای جای سینگ دوم فرمانروای آمبر بنیاد شد و نخستین شهر دارای طرح شهری در هندوستان بود.

جیپور یا شهر صورتی در زمین های نسبتا بیابانی این کشور واقع شده است. جیپور به خاطر داشتن ساختمان های رنگارنگ که در اصل به رنگ صورتی هستند (تا از معماری های مغولی با سنگ های قرمز پیروی کرده باشند) به شهر صورتی معروف شده است.

جیپور در میان شهر های هند یکی از توریستی ترین شهر ها است و با شهر های دهلی و آگرا یکی از سه راس مثلث طلایی گردشگری هند را تشکیل می دهد.

شهر جیپور مساحتی حدود 14068 کیلومتر مربع و جمعیتی نزدیک به 3000،000 نفر دارد. اهالی آن هندو و مسلمان هستند.

این شهر دارای آب و هوای گرم و خشک می باشد. میانگین دمای هوای آن از 8 تا 48 درجه است.

از مناطق دیدنی و جذاب جیپور می توان به دژهای ناهار گر و جایگر کاخ هوا محل، مجموعه اختر شناختی جنتر منتر، موزه آلبرت هال قلعه آمبر، بازار جوهری، جال محل، کاخ شهر، بازار منتر و موزه مرکزی اشاره کرد.

کاخ هوا محل

کاخ هوا محل در سال 1799 توسط ماهاراجا ساوای پراتاپ ساخته شده است و طراحی آن با الهام از تاج کریشنا (خدای هند) انجام شده است.

این کاخ زیبا در مرکز شهر جیپور واقع شده و در مجاورت کاخ شهر city palace

محلی سلطنتی برای اقامت زنان و دختران دربار بوده است.

نمای این ساختمان منحصر به فرد 5 طبقه شبیه به کندوی زنبور عسل با 953 پنجره کوچک و شبکه ای پیچیده می باشد که در زمان طلوع آفتاب منظره ای خیره کننده را ایجاد می کند. کاخ هوا محل از ماسه سنگ قرمز و صورتی ساخته شده است.

جال محل

جال محل معروف به کاخ آبی جیپور سال 1799 میلادی (قرن 18) توسط مادیو سینگ یکم مهراج جیپور ساخته شده و نمای آن برگرفته از کاخ دریاچه ی اودایپور است. جایی که حاکم جیپور دوران کودکی خود را در آن گذرانده بود.

این کاخ در میان دریاچه زیبای مانساگار ساخته شده است. کاخی تابستانی جهت اقامت و گذران وقت در تابستان برای پادشاه و همسرش که در آن زمان به عنوان محل شکار نیز به کار می رفته است.

جنتر منتر

جنتر منتر مجموعه ای از بنا های نجومی است که توسط ماهاراجا جای سینگ در سال 1727 ساخته شد. او در کل 5 مجموعه از این ساختمان ها را در نقاط مختلفی از دهلی و جیپور ساخت که رصد خانه جیپور بزرگترین آنها است. جنتر به معنی وسیله و منتر به معنی محاسبه است. توسط این بنا که دارای محاسبات نجومی است گردش ستارگان را اندازه گیری می کردند. این رصد خانه قرون وسطی در نوع خود بزرگترین در جهان است.

آمبر فورت

این مجموعه قلعه و قصر به سبک هندو _ مسلمان ساخته شده و ساخت آن به سال 1600 تا 1727 بر میگردد. نام این قلعه هیچ ربطی به رنگ زیبای کهربایی آن ندارد بلکه به شهر آمبر که از نام خدای آمبا گرفته شده مربوط می شود. مرمر سفید و سنگ ماسه قرمز مصالح اصلی این قلعه را تشکیل می دهند. وجود دریاچه ای در روبه روی این قلعه، زیبایی آن را دو چندان کرده است.

کاخ شهر

این کاخ که شامل کاخ های چاندرا محل، مبارک محل و بنا های دیگر است، مجموعه ای از کاخ هاست که زمانی محل زندگی و حکمرانی ماهاراجای جیپور بوده و بخشی از آن در حال حاضر به موزه تبدیل شده است. این مجموعه وسیع ترکیبی از باغ ها، حیاط های وسیع و ساختمان های زیبا است.

موزه آلبرت هال

این بناقدیمی ترین موزه استان راجستان است و در سال 1887 گشوده شد و مجموعه ای غنی از محصولات هنری همچون نقاشی ها، فرش ها، مجسمه هایی از عاج، سنگ، فلز و همچنین قطعات کریستالی زیبا را در خود جای داده است.


بحث و تبادل نظر
نظر دهید تعداد کاراکتر مانده: 300
انصراف
  • متن
  • نام
  • ایمیل