آبشارهای لرستان یکی از جاذبههای گردشگری استان لرستان، سرزمین سلحشوران است که آرندر تور از شما دعوت میکند تا در یک سفر دو و نیم روزه در تور آبشارهای لرستان به دیدن آنها بروید.
استان لرستان دارای جاذبههای متنوع تاریخی و طبیعی است که از دیدن آنها برای چندمین بار هم سیر نخواهید شد. همانطور که میدانید به لرستان سرزمین آبشارها هم گفته میشود، در استان لرستان بیش از 50 آبشار خروشان در مسیر رودخانههای آن قرار دارد که هفت آبشار آن بسیار مشهور بوده و هرکدام زیبایی منحصر به فرد خودشان را دارد. در تور آبشارهای لرستان شما به دیدار سه آبشار مشهور این استان رفته و سپس به تماشای یک اثر تاریخی و «دریاچه کیو» این دریاچه طبیعی و خودجوش خواهید رفت. اما جاذبههای این سفر تمام شدنی نیست، در خرم آباد میتوانید یکی از مشهورترین غذاهای این استان یعنی «جگر ورز» را امتحان کنید. جگر ورز یکی از محبوبترین غذاهای این استان است که لرها برای بهترین دوستان و آشنایان خود آن را درست میکنند. در خرم آباد این غذای محبوب را بچشید مطمئن باشید طعم و مزهی آن را فراموش نخواهید کرد.
«آبشار بیشه» چهل و هشتمین اثر ملی ایران و یکی از زیباترین آبشارهای استان لرستان است. این آبشار ارتفاعی برابر با 48 متر و عرضی برابر با 20 متر دارد. آب آبشار از طریق چشمههایی که در نزدیکی ایستگاه « بیشه » عبور میکنند، تامین میگردد. آب آبشار بیشه بعد از برخورد به زمین ۱۰ متر جریان دارد تا به رودخانه «سزار» برسد.
آبشار بیشه در دل کوههای زاگرس قرار گرفته و فاصله آن تا شهر «دورود» 35 کیلومتر است. این آبشار در کنار راهآهن تهران - خوزستان و در نزدیکی ایستگاه بیشه قرارگرفته و از اینرو هرساله در ایام مختلف سال پذیرای مسافران زیادی از داخل کشورمان است. بهترین زمان سفر به این آبشار فصل بهار بوده که شرایط آب و هوایی در وضعیت بهتری قرار دارد. البته در فصل پاییز هم تماشای این آبشار در کنار درختان رنگارنگ پاییزی بسیار زیبا و منحصر به فرد خواهد بود.
یکی از مرتعترین آبشارهای استان لرستان، «آبشار نوژیان» است که ارتفاعی برابر با 95 متر و عرضی برابر با پنج متر دارد. این آبشار بسیار زیباست و هرساله هزاران گردشگر برای دیدن آبشار نوژیان به استان لرستان میآیند. این آبشار هم در فهرست آثار ملی ایران به عنوان چهل وششمین میراث طبیعی ایران به ثبت رسیدهاست. این آبشار در 38 کیلومتری خرم آباد و در جاده کمربندی، جایی بین دو کوه «تاف» و «هشتاد پهلو» قرار گرفتهاست.
کوه تاف در کنار آبشار زیبای نوژان می تواند خستگی و رخوت را از تن شما بزداید و اکسیر طراوات و شادابی را به شما القا کند. گیاهان دارویی و طبیعت بی نظیر کوه تاف، جنگلهای انبوه و پیچ و خمهای جادههای کوهستانی دوای جان و روح شماست. اگر طراوت و شادابی روح و جانتان برایتان مهم است، سختیهای این راه را به جان بخرید و ورقی تازه بر صفحه انرژی روح و روان خود باز کنید.
در میان درهای پوشیده از جنگلهای بلوط و عطر زالزالکهای وحشی «آبشار گریت» قرار دارد. آبشار گریت دارای محیطی بسیار چشمنواز و آب و هوایی مطبوع است به گونهای که ماندن چند ساعته در کنار آبشار سرکانه روح شما را حسابی صیقل خواهد داد. آبشار سرکانه به آبشار «هفت چشمه» نیز معروف است و علت نامگذاری آن، هفت چشمهای است که در بالادست آبشار گریت قرار دارد و آب آبشار هم از همین چشمههای زیبا تأمین میگردد. آبشار هفت چشمه در ۳۰ کیلومتری ایسگاه راهآهن «سپیددشت» در شمال شرقی خرم آباد در کنار روستایی بنام «گریت عباس آباد» واقع شدهاست. آبشار گریت دارای طولی برابر با ۱۵ متر و پهنایی برابر با ۱۷ متر است و در اطراف آن درختان بلوط و وجود دارد.
پس از بازدید از سه آبشار مشهور استان آبشارها و مناظر بکر لرستان به بازدید قلعه فلک افلاک یکی از زیباترین اثار تاریخی ایران که به دوره سامانیان بر میگردد، خواهید رفت. قلعه فلک افلاک دارای دوازده برج در گذشته بوده که در گذر زمان هشت برج سالم باقی مانده و چهار برج آن از بین رفتهاست. امروز این قلعهی باشکوه یکی از نمادهای استان لرستان و شهر خرم آباد است.
بر تپهای بزرگ و سنگی مشرف به رودخانهای در شهر خرم آباد قلعه فلک افلاک قرار گرفتهاست. این قلعه را در گذشته بدان «شاپور خواست» میگفتند. از اوائل قرن هشتم به بعد و پس از ساخته شدن شهر جدید خرم آباد این قلعه نیز به نام خرم آباد نامیده شد. احتمالا نام فلک الافلاک از دوره قاجاره بر روی آن نهاده شدهاست. قلعه فلک افلاک در قرن چهارم هجری به فرمان «بدرین حسنویه» تجدید بنا شد. این قلعه همان طور که قبلاً هم اشاره شد در حال حاضر دارای هشت برج است و محیط کلی آن 228 متر و ارتفاع بلندترین دیوارش تا سطح تپه 5/22 متر است. در ابتدای ساخت قلعه فلک افلاک تنها یک صحن داشته اما در طی دورههای بعدی این بنا بزرگتر شد و دارای دو صحن شد.صحن اول به ابعاد5/22 در 31 متر است و هشت اتاق دارد. در جنوب بنا، دقیقاً در وسط قلعه، راهرویی قرینه به طول 22 متر وجود دارد که شما را به صحن دوم قلعه فلک افلاک میرساند. این صحنه مستطیل شکل بوده و اضلاع آن 21 در 29 متر است. صحن دوم دارای 16 اتاق و 11 کفشکن بوده وکف اتاقها 5/1 متر بلندتر از کف حیاط است. قلعه فلک افلاک یکی از شاهکارهای معماری جهان است که در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیدهاست.
«سراب کیو» یا دریاچه کیو یکی از مناطق بسیار جذاب شهر خرم آباد است که هرساله گردشگران داخلی و خارجی به دیدن آن میآیند. دریاچه کیو یکی از دریاچههای طبیعی درون شهری است که زیستگاه بسیار مناسبی برای جانوران آبزی و پرندگان بومی و مهاجر است که به این منطقه میآیند. سراب کیو به صورت خودجوش است و تا سال 1389 آب دریاچه در پاییز خشک میشد، اما با عملیاتهای عمرانی که شهرداری خرم آباد انجام داده، اکنون این دریاچه در تمام فصول سال دارای آب است. آب دریاچه کیو از طریق چشمههای آهکی در کف و سرچشمههای مخمل کوه تأمین میگردد. وسعت سراب کیو تقریبا 7 هکتار بوده و عمق آن بین 3 تا 7 متر برآورد شدهاست.
علت نامگذاری سراب کیو، رنگ دریاچه است که به دلیل زلالی آب دریاچه کیو و گیاهان آبزی خاص دریاچه به رنگ آبی کبود دیده میشود.